Momentum hírek

A Momentum logója lesz az első a szavazólapokon

2019.08.09.

Az Index úgy tudja, megállapodtak a sorrendről, mely a következő lesz: Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!
Nézőpont: Holtversenyben a második a DK és a Momentum, hasít a Fidesz

2019.08.05.

A kormányközeli kutatócég felmérése szerint a Momentum Mozgalom (holtversenyben a DK-val) 11%-on áll a biztos pártválasztók, míg 6 %-on a teljes népesség körében.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!Tiltott forrásból pöröghet a Fidesz-kampány?

2019.08.02.

Az önkormányzati választásokhoz közeledve újabb kormánypárti kampány indul, melynek célja, hogy a városvezetők bemutassák milyen sikereket ért el az önkormányzat a regnálásuk alatt. Egy erről szóló levelet mutatott be Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa. A levelet a Pénzügyminisztérium egyik helyettes államtitkára írta alá, mely az érintett önkormányzati vezetőknek lett kiküldve. A program pedig kimerítheti a tiltott kampányfinanszírozás esetét is.


A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!Büntetőfeljelentést tesz a Momentum a PestiSracok.hu ellen

2019.07.12.

A feljelentés oka: közösség elleni uszítás. A Pesti Srácok portálon a napokban ugyanis megjelent egy cikk, melyben szokatlanul kemény hangvételben támadják az ellenzéki pártokat, amiért azok EP képviselői nem szavazták meg a Fidesz bizottsági jelöltjeit. Többek között ellenfél helyett „ellenségként” jellemzik az ellenzéki politikusokat, akikkel szemben „bármilyen eszköz megengedett a védekezéshez”.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!Medián: Erősödött a DK és a Momentum, az LMP szavazótábora a felére csökkent

2019.07.10.

A májusi európai parlamenti választás után változott a pártok erőviszonya, a Momentum a teljes népességet tekintve 5%-on áll.


A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!„Ebből a Fidesz nem tud jól kijönni”

2019.07.10.

„Az ellenzék nyitottnak tűnik. A kezdeményezés céljával határozottan egyetértenek” – ezt nyilatkozta lapunknak a Momentum Mozgalom annak a népszavazási kezdeményezésnek a kapcsán, amit Kassai Dániel volt LMP-s politikus, XVIIi. kerületi önkormányzati képviselő indított el. A politikus célja, hogy „Kötelezően és rendszeresen vessék össze a vagyonnyilatkozatokban szereplő adatokat a hatósági nyilvántartásokkal”

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-jelölti előválasztást

2019.06.26.

A végleges adatok alapján 68363 budapesti szavazópolgár voksolt, a Momentum jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor a voksok 14 %-át, összesen 9792 szavazatot kapott!

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!Élő tévéadásban vitáztak az ellenzéki főpolgármester-jelöltek

2019.06.24.

Ez volt a jelöltek harmadik vitája, de az első, amit a televízió (jelesül az ATV) élőben közvetített. A Momentum jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor kortesbeszédében kiemelte, hogy „Le kell győzni Tarlós Istvánt, meg kell szabadítani Budapestet a Fidesz-maffiától. Ehhez a baloldali, jobboldali és zöld szavazókra egyaránt szükség van”.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!Kerpel-Fronius Gábor: “Én tenni akarok ezért a városért, én tenni akarok ezért az országért!”

2019.06.19.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum Mozgalom főpolgármester-jelöltje vendégeskedett az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A beszélgetés fő témáját Budapest 2.0 címet viselő programja adta.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!Megint elmarasztalták a fideszes aláírásgyűjtést

2019.06.07.

Az ügy április 8.-án indult, mikor a Momentum egyik aktivistája észrevette, hogy fideszes aktivisták nem a hivatalos ívekre gyűjtik az EP-választási induláshoz szükséges aláírásokat, hanem a párt saját íveire gyűjtenek támogatói aláírásokat, erről nem tájékoztatva az aláírókat.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!Szerdán indul az előválasztás Budapesten

2019.06.02.

Szerdán indul a főpolgármesteri előválasztás második fordulója a Civil választási Bizottság szervezésében. A Momentum színeiben Kerpel-Fronius Gábor mérkőzik meg.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!Itt vannak az Európai Parlament új magyar képviselői

2019.05.26.

A Momentum Mozgalom két EP helyett szerzett, így a következő öt évben Dr. Cseh Katalin, és Donáth Anna Júlia képviseli Magyarországot a párt színeiben. Képviselőinknek eredményes munkát kívánunk, Önöknek pedig nagyon köszönjük a támogatást!

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!Teljes ellenzéki együttműködés a XVI. kerületben is!

2019. 05. 22.

Újpest után a XVI. kerületben is összeállt az összes demokratikus ellenzéki párt annak érdekében, hogy egyetlen kihívó induljon a fideszes jelölttel szemben, az októberben esedékes önkormányzati választáson.

A sajtótájékoztatón a Momentumot Kóczán Károly képviselte.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE!Népszavazással buktatnák meg a Fidesznek legfontosabb témákat

2019. 05. 22.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, az EP választás időszakát kihasználva indítana népszavazást a Kormány számára meglehetősen érzékeny ügyekben, mint:

  • Stadionok
  • Propaganda
  • A Legfőbb Ügyészség
  • Ügynökakták

A népszavazási kérdések elfogadására minden esély meg is van, ugyanis a választási bizottság összetétele ilyenkor jelentősen átalakul.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson IDE! h